Vacature Zwemonderwijzer

Nederland staat bekend als een waterland en de meeste kinderen worden al gauw een ‘waterrat’ genoemd. Ben jij dé zwemonderwijzer die wij zoeken? Houd jij er van om je kennis en ervaring te delen met kinderen tijdens de (school)zwemles? Lees dan snel verder!

Het Zweminstituut
Het Zweminstituut is een groeiende zwemschool. Het is kleinschalig begonnen en dit is nog altijd terug te zien in de cultuur en de werksfeer. Het zwemmen zit alle medewerkers in het DNA en daardoor zijn de kernwaarden ‘kwaliteit, veiligheid en plezier’ erg belangrijk. Iedereen rond het zwembad straalt dit uit tijdens de zwemlessen en het contact met de kinderen, ouders en collega’s onderling. Daarnaast staat maatwerk centraal bij het Zweminstituut; het is aan jou om in te spelen op de behoeften van het kind om hem/haar op de juiste manier les te geven. 

Het Zweminstituut werkt niet met badjes, maar met niveaus waardoor je als zwemonderwijzer op een gedifferentieerde manier les geeft. Dit zorgt voor een goede afwisseling voor de kinderen, maar ook voor jouw werk. 

Werken bij het Zweminstituut betekent werken in een gezellig team waar ruimte is voor persoonlijke groei. Wij bieden je de kans om te groeien in je huidige rol, maar zeker ook binnen de organisatie. 

Het Zweminstituut kent meerdere locaties dus het is mogelijk om deze met elkaar te combineren. Elke locatie heeft haar eigen charme. De ene is kleinschalig en ons-kent-ons terwijl de ander groter is. 

Wat ga je doen?
Als zwemonderwijzer ben je verantwoordelijk voor het geven van de lessen aan kinderen in de leeftijd van 4-10 jaar. Je biedt een veilige haven zodat een kind zich vrij voelt om zich helemaal over te geven aan jouw hulp en te ontwikkelen. Je gaat aan de slag met het gehele proces, dus vanaf de eerste zwemles watervrij maken tot en met het behalen van het C-diploma. 

Naast het daadwerkelijk lesgeven willen de ouders graag op de hoogte zijn over de ontwikkeling van hun kind. Het is aan jou om de voortgang van de kinderen bij te houden door middel van het leerlingvolgsysteem. Ben jij die proactieve spetter die daarop inspringt en meteen gepaster maatwerk gaat leveren?

Dit breng jij mee

 • Je bent een teamplayer met een proactieve houding;
 • Je hebt een diploma behaald via het MBO, NRZ, (H)ALO met een zwemaantekening of een andere relevante opleiding;
 • Je kan je inleven in de wereld van een kind;
 • Ervaring in het lesgeven van ABC-diploma in ondiep en diep water;
 • Een geldig EHBO diploma (pré).


Dit bieden wij

 • Een jaarcontract van 2-38 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris vanaf € 2.482,35 (o.b.v. 38 uur), zoals benoemd in het CAO Zwembaden;
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 38 uur;
 • Flexibele houding qua werktijden en locaties;
 • Reiskostenvergoeding;
 • (Persoonlijke) doorgroeimogelijkheden;
 • Gezellig team met als doel: ‘Work hard, play hard’!


Interesse?
Ben je enthousiast geworden en zie je jezelf al langs onze badrand staan? Of heb je toch nog vragen?

Neem dan contact op met Anne Boele via 06 – 12 91 43 90 of mail naar personeel@zweminstituut.com en vermeld welke regio jouw voorkeur heeft.

Stel je vraag

Wil je meer informatie ontvangen?
Laat het ons weten!